Има 47 иска от израелски граждани – потърпевши и близки на загинали при атентата на булргаското летище за над 200 млн. лв. България може да бъде изправена пред угрозата да плаща тези пари, защото това се случва на наша територия и нашата страна е трябвало да осигурят безопасността на туристите. Това коментира експертът по сигурността и депутат от БСП Славчо Велков в студиото на „Тази събота”.

„Имах възможност да видя обвинителния акт. Над 100 стр., никъде не се споменава името на организацията, посочена от г-н Цветан Цветанов (вероятно се визира „Хизбулла”-б.р.)”, посочи Велков.

Той коментира и друг сериозен пропуск в сигурността на летищата у нас – безпрепятственото преминаване на десетки пътници без паспортен контрол при кацането им в София от Париж. Все още причините граничните полицаи да напуснат работните си места не са напълно установени.

„Преди седмица нашият премиер в Брюксел каза „Вие си измисляте причини да не ни приемате в Шенген!”. След този случай – пазим ли най-добре нашата граница?”, запита Велков.

Той призна, че съчувства на вътрешния министър Валентин Радев, който „не може да повярва какво се случва”, но освен това и на негово място би се оттеглил от поста.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви