Петлите утре за втори път ще напълнят сърцата на бургазлии като изиграят най-новия си спектакъл два пъти – единият е от 12.30 ч., а вторият е от 19.00 ч. в Бургаската опера. Групата за последно ще изиграе спектакъла пред родната си публика.

Момичетата и момчетата на Георги Димитров ще вдигнат публиката на крака за пореден път преди да заминат за Германия на международен фестивал. Постановката е дело на режисьора Станимир Карагьозов, а хореографията е дело на Десислава Скъкълова, Николай Парушев, Марияна Трифонова и Катя Йорданова. „Циганката“ – красива, магнетична, непокорна, изящна! Такава са я виждали не един поет и художник. Такава ли я виждаме ние днес?

Можем ли да я приемем като равна, можем ли да й бъдем приятели, можем ли да я обичаме“ – това са част от въпросите, които задават младите танцьори в най-новата си постановка. Съвременната бургаска „Кармен“ е прототип на децата, възпитаници на ръководителя на състава Георги Димитров.

Самият той е израснал в социалния дом „Александър Георгиев Коджакафалията“ и стремежът му е децата от малцинствата да се интегрират в обществото. Със средствата на изкуството и танца мисията му е успешна и се превърна в запазен бургаски модел за социализация на деца без родители и такива от социално слаби семейства в риск. Все още можете да се снабдите с билети на цена от 10 лв., а за ученици 5 лв. на касата на Операта.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

11 − three =