“Водоснабдяване и канализация” ЕАД – Бургас организира за 16-а поредна година традиционната изложба за детски рисунки под надслов “Водата е живот”, посветена на 22 март – Световен ден на водата. В нея участваха талантливи бургаски деца на възраст 5 и 14 години. Най-красивите рисунки бяха подредени днес в галерията на улица „Александровска“.

На изложбата днес присъстваха Руска Бояджиева, зам.-кмет на Бургас с ресор „Европейски политики и околна среда“, Валентин Люцканов, главен секретар на Областна администрация Бургас, инж. Ганчо Тенев, изпълнителен директор на ВиК-Бургас, Йоанис Партениотис, председател на борда на директорите на „ВиК“ЕАД-Бургас, общински съветници, както и много горди родителите на талантливите деца.

„Това, което правят нашите деца ни показва колко добри могат да бъдат да бъдат те и докъде се простира тяхното въображение. Искам да благодаря и на учителите, които ги възпитават. Вече всички знаят, че в Бургас ще има филиал на Националната художествена академия, така че пожелавам на децата тук да бъдат бъдещи студенти в нея“, заяви говорителят на ВиК-Бургас Димитър Гюров.

„На прекрасните рисунки на децата се виждат много щъркели, мартеници и цветя. Това е едно прекрасно пролетно настроение и ако навън времето е мрачно, то в галерията всичко е много цветно“, допълни от своя страна зам.-кметът Бояджиева.

„Водата не е са човешко право, но и живот. В много от картините на децата това е загатнато. Вярвам, че именно те ще са бъдещите творци и художници на Бургас“, сподели от своя страна Партениотис.

Снимки: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви