Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков съобщава, че няма да се разреши на руските граждани да гласуват в изборите за президент на Руската федерация, предава агенция Интерфакс, цитирана от Фокус.

„Министерството на вътрешните работи на Украйна съобщава, че в неделя, 18 март 2018 г., режимът на охрана на дипломатическите учреждения на Руската федерация на територията на Украйна в Киев, Харков, Одеса и Лвов няма да допуска до тези обекти граждани на Руската федерация за участие в изборите. Достъп до учрежденията ще имат изключително лица с дипломатически статут. Други лица и граждани на Руската федерация на територията на дипломатическите представителства (на Русия-бел.ред.) няма да се допускат“, пишел Аваков в социалната мрежа „Туитър“.

Москва реагира веднага. Решението на украинското правителство да не допуска в неделя граждани на Русия до избирателните секции в руското посолство в Киев и руските консулства в Одеса, Харков и Лвов е открита намеса във вътрешните работи на Русия обяви в изявление руското външно министерство. Тази намеса води до „ескалация на напрежението в и без това доста неблагополучните двустранни отношения“, коментира руското външнополитическо ведомство. Според него решението на Киев „не предизвиква нищо освен възмущение“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви