Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков съобщава, че няма да се разреши на руските граждани да гласуват в изборите за президент на Руската федерация, предава агенция Интерфакс, цитирана от Фокус.

„Министерството на вътрешните работи на Украйна съобщава, че в неделя, 18 март 2018 г., режимът на охрана на дипломатическите учреждения на Руската федерация на територията на Украйна в Киев, Харков, Одеса и Лвов няма да допуска до тези обекти граждани на Руската федерация за участие в изборите. Достъп до учрежденията ще имат изключително лица с дипломатически статут. Други лица и граждани на Руската федерация на територията на дипломатическите представителства (на Русия-бел.ред.) няма да се допускат“, пишел Аваков в социалната мрежа „Туитър“.

Москва реагира веднага. Решението на украинското правителство да не допуска в неделя граждани на Русия до избирателните секции в руското посолство в Киев и руските консулства в Одеса, Харков и Лвов е открита намеса във вътрешните работи на Русия обяви в изявление руското външно министерство. Тази намеса води до „ескалация на напрежението в и без това доста неблагополучните двустранни отношения“, коментира руското външнополитическо ведомство. Според него решението на Киев „не предизвиква нищо освен възмущение“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × 5 =