Златните медалистки на пет обръча в турнир от сериите Гран при в Москва – Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова ще играят демонстративно в Бургас. Това ще стане по време на държавното първенство по художествена гимнастика „Жулиета Шишманова”. Момичетата на треньорката Весела Димитрова ще излязат на килима в зала „Младост” в събота, 17 март.

Държавното първенство за девойки старша възраст и жени ще се проведе от 15 до 18 март. Грации от всички български клубове ще спорят за отличията в шампионата. Организатори са клуб „Черноморец” и Българската федерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

На последната квалификация за категория „Елит”, две бургаски състезателки се пребориха за места при жените. Това са възпитаничките на СКХГ „Черноморец” Женина Трашлиева, която се класира пета в многобоя, и Полина Иванова, заела 11 позиция. В националната квалификация за категория „Елит” Трашлиева завърши със сбор от 51.650 точки /обръч-13.400, топка-12.075, бухалки-14.400 и лента-11.775 т./. Полина събра 46.175 т. За съжаление останалите ни две представителки останаха извън първата 16-ица.

Тук първо място зае Лъчезара Пекова /Левски/ с 54.900 точки, втора и трета са съответно Ася Иванова /Импала/ с 53.650 точки и Мариета Иванова /Тракия/ с 52.150 точки. В квалификациите при жени участваха 33 гимнастички, а само 16 от тях се класираха за участие в държавното първенство „Елит”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви