Гийермо дел Торо най-после получи заслужено признание от страна на Американската кино академия. Неговият филм „Формата на водата“ спечели 4 статуетки „Оскар“, като 2 от тях са за неговия създател като продуцент и режисьор.

Дел Торо стана петият латиноамериканец с мечтаната награда за режисура. Неговият филм пък е първото фентъзи с отличие за най-добър филм, след „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“ от преди 14 години.

Сега големият въпрос е какъв ще е следващия проект на прочутия мексиканец. Той признава, че има интерес към приказките и специално към една за… дървеното човече. Но неговата версия на Пинокио ще е доста по-различна от тази на „Дисни“. Самият Дел Торо я определя като „една фашистка приказка“.

„Искам да направя стоп моушън анимация. Преговарял съм с няколко студиа, но винаги проблем се оказва бюджетът, който ще е между 35 и 40 милиона долара. А те не го искат, освен ако не е таргетиран за детска аудитория. Искам да направя още няколко игрални филма, но за последните 10 години все повече се приближавам към анимацията. Искам да направя анимационен филм, но той няма да е едно от онези глупави филмчета с етикет „само за деца“, допълва режисьорът.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nine + nineteen =