Пострадалото от наводненията в Бургаско миналата есен село Равнец е в страх от ново бедствие. Заради снеготопенето по улиците отново потекоха реки, които няма къде да се оттичат.

Дворът на семейство Костадинови отново е под вода. „Всичко е кал, тиня, боклуци – аз не мога да изляза извън къщи. Вечер спя и пипам водата да не е влязла“, сподели Куна Костадинова. Георги Костадинов допълни, че се страхуват при всеки дъжд и сняг.

Повече от 4 месеца след наводнението, много семейства в Равнец живеят изпомпвайки ежедневно наводнените дворове, за да не влезе водата отново в къщите им.

„Ставаме като в бент от самото шосе и си купихме бензинова помпа, само и само да можем да помпим“, споделя как се справя с проблема Милка Попова.

За два месеца в селото е паднал дъжд, колкото за година и половина, а влагата в къщите расте. От кметството обясниха, че отпуснатите от държавата 600 000 лева са изразходени за авариен ремонт.

„Тази тръба като батерия е сложена аварийно, тя помогна сега. Но във втория етап ще бъде диаметърът по-голям, за да може да улавя големите води и направо да ги вкара към реката“, обясни кметът на селото Христо Колев. За изграждане на отводнителни съоръжения се чака помощ от Европа.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 − one =