Властите в Анкара са на крак заради терористични заплахи, съобщава Анадолската агенция. Според официални данни в столицата на Турция има засилените мерки за сигурност, защото американското посолство е обявило, че ще остане затворено през деня заради възможни терористични атаки в града.

От посолството на САЩ в Анкара са съобщили на турските власти, че съществува реална възможност от терористични атаки срещу посолството на САЩ, служителите на посолството и американските граждани в турската столица. Поради тази причина още снощи е станало ясно, че сградата ще бъде затворена днес.

Операцията на турските власти е срещу заподозрени членове на терористичната организация „Ислямска държава“, съобщи кореспондент на БНР в Анкара. Издадена е заповед за задържането на 20 души, до момента са арестувани 12 души. Останалите заподозрени се издирват. Операцията се провежда от отдела за борба с тероризма.

Вече има и повдигнати обвинения срещу задържаните. По първоначални данни обвиненията са за набиране на членове за джихадистска организация и са предавали данни към районите на боевете в Сирия.

Задържаните са чуждестранни граждани, предаде „Ройтерс“. От американското посолство съветват гражданите на САЩ в Анкара да избягват големи тълпи от хора и много оживени места. Съветва се и американците да не ходят в района на посолството, както и да бъдат нащрек, ако посещават популярни туристически обекти.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви