Сигурно всяка жена поне веднъж в живота си е изпитвала неудобството от това цял ден да е мислела, че е в прекрасен външен вид, хвалена от приятелките и колежките си, вечерта да чуе от любимия: „Как си облякла този парцал?“ Дрехите, които носим и се харесват на другите жени, и дрехите, които се харесват на мъжете, явно са две съвсем различни неща. Докато ние, жените, оценяваме в един тоалет оригиналността, въображението и това, че е в крак с актуалните модни течения, единственото условие дрехите ни да се харесат на мъжете е да изглеждаме в тях наистина като жени.

Какво се харесва на жените?

Когато избираме дрехи, с които да отидем на работа или за среща с приятелки, определено трябва да наблегнем на женския поглед към визията. Според психолозите ние непрекъснато, съзнателно или несъзнателно, се сравняваме една с друга. Жената отсреща играе за нас ролята на огледало, в което да надникнем и да преценим какво още можем да „вземем назаем“ и да пробваме върху себе си, или каква комбинация в никакъв случай да не опитваме.

Този факт се използва елегантно и в повечето модни бутици. Когато се подреждат и аранжират пробните кабинки, огледалата в тях често са разположени така, че погледът ни, искаме или не, често се спира и върху останалите клиентки и дрехите, които пробват те. А няма по-добра реклама за една дреха от тази, която видим върху някоя приятна жена с хубава фигура.

Какво харесват мъжете?

Да се харесаме посредством облеклото си на мъжете, общо взето е доста по-лесна задача. Достатъчно е просто да изберем от гардероба си дрехи, които подчертават женския ни силует. Да не забравяме и да избягваме прекалено оригиналните модели, които често им изглеждат смешни и дори гротески. Трябва да имаме предвид, че модните течения през годините са толкова познати на мъжете, колкото на нас световните първенства по футбол. Ако примерно облечем нещо от осемдесетте години на миналия век, което в момента модните трендове отново връщат по подиумите, в очите на противоположния пол ще изглеждаме странни и старомодни – те няма как да знаят, а и ще ни е трудно да ги убедим, че се опитваме да сме в крак с последната мода.

rozali.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × 5 =