В последния момент е станало ясно, че Тервел Пулев няма да се бие с Тристан Джеймс тази нощ в Чикаго. Съперникът му е бил сменен. Представителят на домакините не е допуснат до бой с българина заради изключително стриктната чикагска комисия, съобщава chicago.bg.

Илинойската боксова федерация е забранила на противника на Пулев да излезе на ринга поради това, че има незачетен мач в друг щат. Според щатската комисия, новият съперник на Тервел също е и с по-големи шансове за успех. До този момент местният любимец Скот Фъртел има четири мача в професионалния бокс.

Освен това Пулев е бил върнат от кантара. Оказало се, че Тервел е с 200 грама над категорията до 91 кг и не е бил направен компромис с теглото на българина. Така на Пулев му се е наложило в продължение на един час да се поти, за да влезе в категорията.

По-високият с цели 5 см от българина Скот Фъртел изчакал до последно със своя екип, за да се уверят лично, че Пулев ще влезе в категорията.

Все пак медалистът от Олимпиадата в Лондон е преминал кантара успешно и любителите на бокса могат да бъдат спокойни, че мач на Тервел Пулев в Чикаго ще има.

Междувременно Тервел Пулев (7 мача, 7 победи, 7 с нокаут) коментира публикацията в чуждестранен боксов сайт, че се отказал от мач срещу Хюсеин Чинкара (9 мача, 9 победи, 7 с нокаут). Бронзовият медалист в полутежка категория от олимпийските игри от Лондон 2012 заяви, че това не само не е вярно, но и че кани Чинкара на 7 април във Виена.

„Няма как да се откажа от мач, който ние сме предложили. Единственото, което искам е тази среща да се проведе на неутрална територия”, коментира Тервел.

От екипа на състезаващия се за Германия Чинкара настояват за сблъсък на 24 март в Хамбург. Предложението на Тервел Пулев и щаба му е битката, която трябва да е за титла, да се състои на 7 април във Виена, където по-малкият от братя Пулеви вече има насрочен двубой.

На 3-ти март в Чикаго, братя Пулеви ще участват в тържествената церемония по издигането на българското знаме пред кметството в града, която ще се състои за 12-та поредна година.

Срещата на нашия боксьор срещу Скот Фъртел ще се състои на галавечер тази нощ в залата към хотел „Белведере“ в Елк Гроув.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви