Парламентът отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан относно сделката за продажба на ЧЕЗ, предаде агенция БГНЕС. След като предложението на БСП за изслушване беше отхвърлено Жельо Бойчев от левицата запита какво трябва да се случи в държавата, какъв по-голям скандал трябва да стане, за да може българският парламент да се занимава с него?

Бойчев изрази разочарование, че председателят на НС за пореден път се подчинил на мнозинството.

„Какво трябва да се случи още, според Вас, за да дойде премиерът в парламента? Вчера каза, че се води заговор и преврат срещу правителството. Какво да направим, за да дойде г-н Борисов тук?“, попита още Бойчев.

Преди гласуването Драгомир Стойнев от левицата заяви: „Считаме за най-нормално министър-председателят да дойде в Народното събрание. Ние сме парламентарна република и съответно всяка една парламентарна група има право да задава въпроси. Ако за управляващите скандалът с ЧЕЗ не е проблем, за гражданите – е“.

Стойнев посочи, че премиерът е бил „изключително изнервен“ и затова от опозицията поискали днес по един културен начин да отговори на въпросите им. Той цитира министър-председателя Бойко Борисов, който вчера каза: „Ще ги гоня до дупка“, и попита кой ще гони, кой клати правителството и кои са те.

Данаил Кирилов от ГЕРБ отговори с думите: „По отношение на опитите за клатене на правителството – погледнете около себе си, запитайте себе си и парламентарната си група и отговорите са налице“.

„Вчера министър-председателят дойде в Народното събрание и депозира данните от премиера на Чешката република. Вижда се, че колегата Драгомир Стойнев се е запознал с това подробно. Утре е насрочено съвместно заседание на две компетентни по въпроса комисии. Утре ще имаме възможност да поставим всички въпроси към органите, които ще бъдат поканени, за да установим това с какви данни разполагат“, заяви Данаил Кирилов. Според него едва след това би имало логика, след установяване на фактите и обстоятелствата, да се прави един или друг коментар.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви