Автобус на градския транспорт закъса до Новата поща. Служители на Гражданска защита и Пожарната го изтеглиха, за да продължи по маршрута. Това не е първи случай на закъсал автобус в града. Няколко са инцидентите от снощи, при които се наложи намеса и на самите пътници да помагат при изтеглянето им. Снощи на два пъти автобуси са буксували по улиците, а пътниците са слизали да ги избутват от снега.

Сутринта е имало проблеми с тролейбусната линия в „Меден рудник“.

„В момента нямаме аварирали автобуси или тролейбуси. Ситуацията е нормална след обилния снеговалеж и заледяванията. Няма как да няма известни нарушения в графика на градския транспорт. Ситуацията е овладяна“, коментира за BurgasNews управителят на общинския превозвач „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев.

По негова информация проблеми с пътуването на автобусите на общинския превозвач извън града засега няма. Нормално е пътуването към Созопол. Единствено е затруднено обслужването на линията към Драганово.

Въпреки уверението, че обстановката по пътищата в града е нормална за зимни условия, от снимката ясно се вижда, че това не отговоря на истината. Пътят не е почистен добре, вече има заледявания. В конкретния случай аварията е станала, защото шофьорът не е могъл да вземе завоя на „почистения“ участък. Читатели се обаждат в редакцията, че чакат повече от необходимото по спирките и, че дори основните пътни артерии, по които се движи градския транспорт са зле почистени.

Макар днес синята зона да не работи, много от шофьорите оставиха колите си и ползват градски транспорт уж, за да стигнат до работа по-сигурно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви