Енергиен експерт: Жечо Станков ще бъде следващият енергиен министър

0
166

Зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков ще заеме поста на Теменужка Петкова, прогнозира енергийният експерт Васко Начев. Той не е изненадан от оставката на министър Петкова.

„Всеки, който много или малко познава нещата или ги следи по-отблизо, не е никак трудно да отгатне, че едно такова нещо предстои. За съжаление, то се случи няколко часа по-късно“,  каза още енергийният експерт пред БНР. Според него не Гинка от Пазарджик е съборила Теменужка Петкова от поста министър.

„Това е само един формален повод, защото си спомняте, че това е може би трети или четвърти опит тя да бъде отстранена, защото тя работеше в три основни направления, където дразни много хора“, каза Начев и посочи три причини за нейната оставка:

По думите му, държавата е знаела за сделката между ЧЕЗ и „Инерком България“:

В отговор на въпрос кой ще наследи Петкова, той бе категоричен: „Жечо Станков ще бъде следващият енергиен министър„.

Бургазлията Жечо Станков е зам.-министър втори мандат, възпитаник на германския университет „Universitat Regensburg“, където получава магистърска степен по икономика. Има близо 10-годишен професионален опит в сферата на енергетиката. Участвал е в управлението на няколко дружества с дейност в областта на техническия надзор на съоръжения с повишена опасност и изграждането на компресорни станции.

Съосновател и секретар е на „Българска асоциация компресиран газ“. От 2011 г. е общински съветник в Общинския съвет в Бургас. Заместник-министър на енергетиката от 13.01.2015 г. до 27.01.2017 г. Избран за народен представител от ПП ГЕРБ в 44-ото Народно събрание. Назначен за заместник-министър на енергетиката на 9 май 2017 г. Владее английски и немски език.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here