Santa Fe - нова генерация

Компанията Hyundai представи новата генерация на кросоувъра си Santa Fe. Корейците показаха версия за вътрешния пазар, а тази за Европа ще дебютира по време на автосалона в Женева.

Моделът е получил нов дизайн, който е изцяло в стила на последните автомобили на марката. Голямата новост при кросоувъра е 8-степенната автоматична скоростна кутия, която заменя досегашната 6-степенна трансмисия.

Габаритите на всъдехода са дължина от 4770 мм, широчина – 1890 мм, височина – 1680 мм. Разстоянието между двете оси е 2765 мм. Така Santa Fe е с 80 мм по-дълъг и с 10 мм по-широк от предшественика си. Височината е същата, но междуосието е с 65 мм повече.

В конструкцията на автомобила е използвана повече високоякостна стомана, като твърдостта на каросерията се е увеличала с 15%. Коефициентът на аеродинамично съпротивление е намален от 0,34 до 0,337.

Новата генерация на  Santa Fe ще се предлаhа с 2,0-литрови бензинови двигател с мощност 235 к.с., както и с два дизела – 2,0-литров, развиващ 186 с. и 2,2-литров с 202 к.с. Кросоувърът е достъпен както само с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела.

В оборудването на автомобила влизат система за предупреждение от челен сблъсък, функция за оставане в лентата на движение, асистент при паркиране на заден ход, система от камери за кръгово наблюдение, автоматично управление за дългите светлини, функция за контрол на състоянието на шофьора и функция Rear Occupant Alert, предупреждаваща за забравени на задните седалки деца.

Кросоувърът е получил още проекционен дисплей, адаптивен крузиз-контрол, мултимедиен комплекс с програма Sound Hound, разпознаваща музиката в салона, система за промяна на настройките на управляващата електроника с режим Eco, Comfort, Sport и Smart.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви