„Спокойно може да заменим подкрепата на депутатите от „Атака“ с депутатите на Марешки. Дори Волен Сидеров да оттегли подкрепата си, то гласовете на неговата група могат да бъдат заместени от тези на друга – например групата на Марешки“.

Така народният представител от управляващата партия партия коментира пред Нова тв острото напоследък говорене на Волен Сидеров срещу ГЕРБ и Цветан Цветанов и заплаха му да не подкрепя действията им.

По този начин вече се реализират предизборните прогнози, че варненският аптеченен бос Веселин Марешки ще заиграе като патерица на ГЕРБ в Народното събрание. Досега депутатите на „Воля“ винаги подкрепят управляващите при важни гласувания, но ролята им може би скоро ще бъде официализирана.

„Спокойно може да заменим подкрепата на депутатите от „Атака“ с депутатите на Марешки“, издаде новата управленска формула Делян Добрев.

Ако има напрежение, то трябва да се обсъжда в рамките на коалиционния съвет, подчерта депутатът Делян Добрев в сутрешния блок на Нова тв. Това, което чуваме от Волен Сидеров, звучи като сякаш има напрежение в Патриотичния фронт, а не в коалицията, заяви Делян Добрев.
Припомняме, че вчера Сидеров остро разкритикува действията на управляващите: „Ние влязохме в тази управляваща коалиция „не за да правим лифтове, пързалки, ски писти и писти за шейнички, влязохме да вдигаме доходите, това беше нашата основна цел, да вдигаме стандарта на българите. „А не да се грижим откъде ще мине лифтът и фирмата офшорна с Георгиус Георгиу от Кипър, назначен да прикрива истинския собственик, дето в крайна сметка Борисов му каза името – Цеко, да се грижим за неговите интереси. Той е достатъчно богат Цеко, за да се грижим ние като патриотична формация да прокарваме закони в негова полза. „Айде моля ви се, ако обичате, колеги в изпълнителната власт, главно към двамата вицепремиери се обръщам, да отклоним поглед от лифтовете, плажовете дискотеките, пинакотеките и да почнем да мислим за прехраната на българина“, призова Сидеров.

Добрев коментари и смяната на собственика на активите на ЧЕЗ.

Информацията, че г-жа Върбакова и фирмата „Интерком“ са закупили една трета от мрежата в България на ЧЕЗ. Новината ми прозвуча като фалшива новина – една фирма от Пазарджик със задължения към държавата, да закупи една от най-големите фирми у нас, учуди се Делян Добрев.

Не знам дали е вярно, че има връзка между министъра на енергетиката Теменужка Петкова и Гинка Върбакова, собственикът на купувача на българския бизнес на ЧЕЗ – „Инерком България“. Не мога да си представя как една фирма от Пазарджик с 90 000 лева активи ще купи най-голямото ЕРП в България, с годишен оборот 1,8 млрд. лева. Не съм чувал нито за г-жа Върбакова, нито за „Инерком България“ и изведнъж те придобиват 1/3 от разпределителната мрежа в България. Първоначално изглеждаше като фалшива новина – един колега ми каза: „Да вземем да продадем на „Инерком“ двата реактора за „Белене“, каза председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев в коментар за продажбата на ЧЕЗ. Говорим за един огромен бизнес – изненадан съм, че ЧЕЗ избира такъв купувач. Очевидно това не е стратегически инвеститор, този купувач никога не се е занимавал с такъв бизнес, подчерта Добрев. Той напомни, че сделката зависи от КЗК и КЕВР и заяви, че вярва на тези институции.

Запитан дали Славчо Върбаков и съпругата му имат връзка с министър Теменужка Петкова – Добрев каза, че не знае, но много му прилича на обвиненията, които бяха отправени към него – че кумът му работел в администрацията, където просто получава заплата, посочи Добрев.

Той коментира и проблема с цената на тока за бизнеса, която създаде напрежение сред работодателите.

С конкретен законопроект ще се разшири енергийната борса и ще се определят правилата по които ще се продава електроенергията. Цялата енергия минава прозрачно през независимата енергийна борса. Затова не виждам да има проблеми на пазара за ток, отбеляза Добрев.

На въпрос за вчерашния дебат по темата за оградата и обвиненията на опозицията, че има кражби, за които трябва да отговарят виновните лица, депутатът от ГЕРБ обясни: За опозицията каквото и да се направи ще е лошо. В този смисъл и решението да няма обществена поръчка при пробив на оградата също не се харесва на опозицията. За нея или ще сме разграден двор, или няма да спазваме някакви правила за конкуренция.

Не съм запознат с разследването на ДАНС, за която БСП говори, но прокуратурата разследва в момента и можем да коментираме има ли злоупотреби и кражби, когато завърши проверката на прокуратурата, заяви Добрев.

Епицентър.БГ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

thirteen + four =