Нарушения
Най-много хора се оплакват от нерегламентиран труд

Приблизително равен брой респонденти отговарят, че следят (46%) или не следят (47%) дебатите около Истанбулската конвенция. Най-голям дял от висшистите следят дебатите около конвенцията, а най-малък интерес предизвиква тя сред най-младите, които са на възраст между 18 и 29 години.

Само 16% от всички български граждани подкрепят приемането на Истанбулската конвенция, а 46% са на обратното мнение. Данните на „Тренд“ сочат, че няма динамика в демографската разбивка по пол, следователно жените не възприемат конвенцията като документ, защитаващ техните права.

При привържениците на ГЕРБ мнението относно конвенцията е разделено на две равни части, поради ясно заетата позиция от страна на партията относно документа.

От изследователския център информират, че проучването вече е било проведено, когато премиерът Борисов е замразил ратификацията на конвенцията от НС.

Общественият защитник Мая Манолова и президентът Румен Радев получават практически еднакви положителни оценки. 63% от респондентите са дали положителна оценка на работата на президента, омбудсманът получава подкрепата на 62%. Следваща по ниво да одобрение е Българската православна църква, като над половината от българските граждани (51%) дават положителна оценка за работата й. Традиционно с най-ниско обществено одобрение се ползват съдът и прокуратурата с по 19% и за двете институции.

Сред членовете на Министерски съвет Бойко Борисов получава най-сериозно одобрение. Той има 45% положителни оценки за работата си.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви