Областната организация на БЧК-Бургас ще проведе днес своето годишно Oтчетно общо събрание. Доброволци на Червения кръст, партньори, симпатизанти и представители на местната общност ще разкажат за реализираните добри дела в помощ на нуждаещите се през изминалата 2017 година. Делегатите ще приемат и план за дейностите през 2018г.

Областната Червенокръстка организация Бургас  има 5 240 членове. През 2017г. тя е оказала хуманитарна помощ на близо 15 хил. лица /социално слаби, самотни, болни и инвалидизирани хора/, от които 494 деца. Подпомогнати са и 44 бежанци.

102 души през цялата 2017 година са се ползвали от обществената трапезария. Програмата „Топъл обяд в училище“ е хранила 30 деца в кв. Горно Езерово.

За трудноподвижни лица на ЖП гарата в Бургас работи специална диспечерска служба.  Чрез фонд „Милосърдие“ са подпомогнати  18 човека. От  фондонабирателни кампании и дарения са събрани около 23 хил.лв.

Проведени са 16 евакуации на детски градини и училища, както и десетки демонстрации по Първа помощ пред различни възрастови групи. Младежите червенокръстци са обучили по първа помощ 560 ученици от I-XII клас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви