Двукратният носител на „Оскар“ ще се оттегли за кратко от снимачните площадки. Том Ханкс ще излезе заедно със съпругата си Рита Уилсън на сцената на Шекспировия център в Лос Анджелис. Двамата ще участват в постановка на „Хенри IV“.

Адаптацията, която обединява две от известните пиеси на Шекспир с главен герой Фалстаф, е дело на  художествения директор Бен Доненберг и ще бъде представена от режисьора Даниел Съливан, носител на наградата „Тони“. „Хенри IV“ ще се играе на открито в японската градина на кампуса на Западен Лос Анджелис в продължение на 24 вечери – от 5 юни до 1 юли. От Шекспировия център обявиха, че ще дарят 2000 билета за представленията на ветерани и активни членове на армията.

„Благодарни сме за възможността да използваме това уникално място и сме горди от възможността да работим с един от най-уважаваните режисьори на Бродуей и таланти от световна класа, начело с Рита Уилсън и Том Ханкс, наши дългогодишни партньори“, заяви Доненберг.

Звездното семейство подкрепя Шекспировия център повече от 26 години. Ханкс и Уилсън са били домакини и участници в благотворителни импровизирани четения на комедии от Шекспир, заедно с прочути звезди и музиканти като Пол Макартни, Пол Саймън, Антъни Хопкинс, Кенет Брана, Уил Смит, Стив Мартин и Робин Уилямс.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fifteen − 13 =