Land Rover продължава с инициативата си да реализира уникални проекти със своите автомобили. Този път, след 99 завоя и 999 стъпала, plug-in хибрида Range Rover Sport PHEV стана първата SUV кола, изкачила се до Вратата на рая в Китай.

Предизвикателството беше пред напълно серийната версия на автомобила и неговия шофьор- Хо-Пин Тунг, от отбора Panasonic Jaguar Racing. то започва с успешното преминаване на опасните завои на 11.3-километровата пътна отсечка по т.н. Път на дракона. След това тандемът се е изправил през наклон от 45 градуса и 999 стъпала.

“Опитвал съм Formula E, Formula 1 и съм печелил 24 часа на Льо Ман. Но това беше, без съмнение, едно от най- големите предизвикателства пред които съм се изправял”. Това коментира Хо-Пин Тунг. “Range Rover Sport PHEV се представи брилянтно, като вдъхна пълна увереност на планинския път. И се изкачи по стълбите до Вратата на рая без проблем”

RANGE ROVER SPORT PHEV е част от стратегията за електрифициране на цялата продуктова гама на компанията от 2020-та година.Той е оборудван с хибридна задвижваща система, общата максимална мощност на която е 404 конски сили.  Въртящият момент е 640 Нм. Луксозният автомобил е в състояние да се измине в чист електрически режим до 51 километра. С помощта на инсталация за бърз заряд, батерията може да бъде презаредена за 2 часа и 45 минути.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × one =