Мандатност за директорите на детските градини и началниците на регионални управления по образование /РУО/, камери в детските заведения, намаляване на децата в групите и увеличаване броя на учителите. Това поискаха родители, които излязоха на протест в почивния ден в Бургас.

Пред общината с лозунги родителите и техните деца казаха: „Не на насилието в детските тградини и училищата“. Те се обявиха срещу бездействието на институциите, както и за мандатност на директорите и началните на РУО.

Родителите очакват подкрепа не само от бощината, но и от депутатите. Петиция е внесена още през септември 2017 год., очква се исканията да бъдат разгледани в средата на февруари в парламента.

Протестът в Бургас беше провокиран от инцидента с насилие в ОДЗ „Брезичка“. Както стана известно вчера, приключена е предварителната проверка по случая в ОДЗ „Брезичка“. Районна прокуратура Бургас е образувала досъдебно производство за престъпление.

Районна прокуратура – Бургас е възложила на разследващи полицейски служители да извършат необходимите процесуално следствени действия, с цел събиране на доказателства, след което да докладват на наблюдаващия прокурор.

Към настоящия момент няма привлечени лица към наказателна отговорност. При доказване на вина се предвижда наказание до три години лишаване от свобода или пробация, както и обществено порицание.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

9 − 3 =