Илай Дягилев успял да надмине 4000 състезателки, заблуждавайки всички, че е момиче. 22-годишният младеж успя да стигне до последния етап на конкурса за красота в името на експеримента.

Дягилев обясни участието си в конкурса за красота като „пропаганда на естествената женска красота и харизма“, която по негово мнение липсва в съвременните момичета.

„Винаги съм харесвал естествената красота“, казва Илай и допълва, „Много млади жени изглеждат еднакво – еднакъв стил, еднакъв грим, и вярват, че са красиви, следвайки модните тенденции. Аз не мисля така“.

Организаторите били шокирани от разкритието, че участничката Арина Алиева, всъщност е мъж.

Младото момче било дисквалифицирано, а на негово място избрали 18-годишната Айкерим Темирканова, която на полуфинала е събрала 1975 гласа срещу 2012 за Арина Алиева, както се представял Илай.

„Не искам да заблуждавам или да се превръщам в момиче, искам да привлека вниманието на обществото към факта, че не един и същ стандарт е важен и, че естествеността и индивидуалността на всеки човек е необходима. Красивото и модерното не това, което се показва някъде. Красивото и модерно е това, което отива точно на теб „, обобщи Илай.

elle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eighteen − 5 =