Константин Костадинов
Константин Костадинов

Единственият българин в гранда „Реал Мадрид” Константин Костадинов спечели конкурс по забивки, част от силния турнир за момчета до 16 г. „Сент Ищван” в унгарския град Секешфехервар. Индивидуалният трофей бургаският талант извоюва в конкуренция с още трима баскетболисти.

Така след повече от година престой в „Реал Мадрид”, юношата на БК „Делфин” прибави поредно отличие във визитната си картичка с екипа на „белия балет”. Костадинов и неговите съотборници в отбора спечелиха финала на единственият турнир за момчета в тази възраст на Стария континент.

В битката за трофея „Сент Ищван” българският талант и неговият тим се наложиха с 82:63 над сръбския „Мега Бемакс”. Третото място зае „Байерн Мюнхен”, който победи „Барселона” със 70:68.Участваха още „Алба Берлин”, „Анадолу Ефес”, „Алба Фехервар” и националният отбор до 16 години на Унгария.

Коце Костадинов бе от най-малките участници в турнира, тъй като все още няма навършени 15 години. Въпреки това той бе титуляр в повечето двубои за „Реал” и се представи на ниво. Във финала Константин игра 21 минути и се отчете със 7 точки и 6 борби.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви