Районен съд оповести мотивите, с които измени мярката „задържане под стража“ в „домашен арест“ на Милен Стойчев, обвинен в измама на мъже, за да се облаготелства финансово, като си направил женски профил във фейсбук.

Мотиви:

„Районен съд – Бургас измени взетата по отношение на Милен Стойчев, привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в „Домашен арест“.

Съдът отчете, че от първоначалното задържане на Милен С. до настоящия момент, са извършени множество нови следствени действия, при които са събрани допълнителни доказателства, които затвърждават извода за наличие на обосновано предположение за евентуална съпричастност на обвиняемия към престъпното деяние, за което е обвинен. Според съдебния състав, продължаващо задържане може да бъде оправдано само ако са налице реални индикации за истинска необходимост, които, независимо от презумпцията за невинност, надделяват над правилото за зачитане на личната свобода. В случая, Милен С е с чисто съдебно минало, неосъждан, престъплението, в което е обвинен, не включва в себе си физическо насилие над други лица. Съдействал е на разследващите органи и средството, за което се предполага, че е използвано за извършване на престъплението, в което Милен С е обвинен е иззето, т.е. отнети са му средствата, необходими за извършване на престъпление, подобно на това, в което е обвинен. В своето определение, Бургаският районен съд взе предвид още, че обвиняемият е с установена самоличност, има адрес в гр. Бургас, където действително пребивава и който е известен на полицията, няма данни да се е укривал от органите по разследването.

С оглед изложеното по-горе, настоящия състав счете, че към момента мярката „Домашен арест“ е от естеството да предотврати възможността на обвиняемия да се укрие или да извършва престъпления и в същото време неговата свобода няма да бъде ограничавана повече отколкото е необходимо.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Бургас в тридневен срок.“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви