Като хора, които нямат развита ценностна система и уважение към човешкия живот описа бургаската прокуратура Желязко Данчев и Ясен Стойчев, които са обвинени за жестокото убийство на бездомник в Айтос. 16-годишният Ясен и 20-годишният Желязко бяха задържани от полицията, след като 2 февруари бе убит Асен Пуров, 70-годишен, по известен сред айтозлии като Доктора.

Административен ръководител на Окръжна прокуратура Бургас Красимира Кателиева заяви в съдебната зала, че може да се направи обосновано предположение, че именно двамата задържани са извършители на убийството. „Те са действали изключително жестоко. Двамата са носили нож, с който са нанесли 32 удара в корема и врата на безпомощния старец. След това те продължили със зверството си и започнали да удрят с юмруци главата на Пуров. Мотивът на престъплението бил забавление, като това явно показва тяхното незачитане към човешкия живот“, категорична бе Кателиева.

Според нея това, че Ясен Стойчев е все още непълнолетен не означавало, че той не е разбирал какво точно се случва по време на престъплението и не трябвало това да служи като негово оправдание. Въпреки, че е още на 16 години, Ясен може да получи присъда от 5 до 12 години затвор. Съучастникът му пък може да бъде осъден на 20 години зад решетките.

Двамата се държаха неадекватно днес в съдебната зала, сякаш не разбират какво точно се случва в нея. Това предизвика и съдия Георги Пепеляшев да ги попита: „Какво се случва тук сега разбирате ли?“. След кратък размисъл и двамата отговориха с колебливи „Да“.

„Майката на Ясен е клошарка. Нямат ясен мотив за извършеното, не дават и обяснения. Пили са бира и шише с ракия“, сподели пред медиите адвокат Георги Габровски, който е служебен защитник на Стойчев. Според него двамата разбирали какво се случва с тях в съдебната зала.

В крайна сметка съдия Пепеляшев взе решение да остави двамата обвинени зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви