Подводна сватба се очаква да има тази година на остров Св. Анастасия каза управителят Павлин Димитров. Все още обаче се чака съгласието на булката.

Подготовката за летния сезон на остров Света Анастасия започва. Ще бъдат направени козметични ремонти за отстраняване на щетите от зимата, уточни управителят на острова Павлин Димитров. Той вече е готов с голяма част от програмата за туристите. Първите посетители на острова ще пристигнат в края на март, когато започват и нискотарифните полети до бургаското летище от различни дестинации.

През месеците май и юни ще бъде организиран по един учебен ден за учениците на острова. Ще има и концерти на музикалното училище. През юни на острова ще бъдат организирани събития от програмата на европредседателството на България. Очакват се гости от ЕС, които ще проведат срещи на Света Анастасия и ще отбележат Деня на Черно море.

Вече е планиран един концерт на Белослава през месец юли. Очакват се поне още два на други изпълнители през лятото.

От края на юни до началото на септември всеки четвъртък е запазен за театър. Ангажиментът е на ДТ „Адриана Будевска“ в Бургас. Ще има и поне две оперни събития през сезона, като за целта ще се преустрои и сцената на острова.  Ще продължат и пиратските приключения за най-малките.

Любителите на плуването ще могат да участват през юли на традиционното преплуване до местността „Чукалята“, което е с благотворителна цел. А тази година за първи път ще се организира и състезание по риболов с лодки в морето край острова.

Продължава и конкурсът за написване на стихотворение, което да се превърне в химн на остров Света Анастасия. Условието е да създадено на самия остров и да е написано в специалните бележници там.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 + ten =