Новата година в Общински съвет започва ударно с редица важни докладни записки, които очакват специалното внимания на общинските ни съветници. Естествено голямата драма за старейшините на града ще бъде гласуването на Проект на Бюджет 2018 година на Община Бургас. Опозицията в лицето на БСП и патриотите със сигурност ще има своите забележки към него. Социалистите вече определиха Бюджет 2018 като „труден“, като администрацията трябвало да осигури по-строг контрол в харченето на общинските пари.

Други важни точки са приемането на Програма за управление и разпореждане с общинска собственост за 2018 година, както и одобряване на общата численост на общинска администрация, годишния размер на средствата за работни заплати и разпределението му по месеци за 2018 г.

От мнозинството от ПП ГЕРБ предлагат изграждане на паркоместа на ул. „Поморийска“ от кръстовището с ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ до паркинг пред северен плаж, както и Реконструкция на ДГ „Райна Княгиня“.

Кметът Димитър Николов иска и приемането на План на Община Бургас за противодействие на тероризма. Дебат ще предизвика даването на съгласие за отпускане на допълнителна парична вноска на „Хляб и хлебни изделия“ ЕООД.  На карта е поставено бъдещето на фирмата, като е изготвена оздравителна програма за реорганизация на производството на хляб и закуски, както и оптимизация на персонала на общинската фирма. Това обаче изисква финансови средства. Нужни са 400 000 лв.

Кметът вчера входира и спешно докладна записка за изграждане на „Онкологичен корпус“ на „КОЦ–Бургас“ ЕООД. Новата сграда ще има за цел осигуряване на качествено лечение за онкологично болните в региона.

Важна е и докладната за вземане на решение за отправяне на писмено предложение до Министъра на образованието за предоставяне на помещения за временно ползване за нуждите на Професионална гимназия по транспорт в сградата на Професионална гимназия по корабоплаване и риболов „Св. Никола“ – Бургас.

Краят на сесията идва с питания от Живко Иванов Табаков, председател на Постоянната комисия по туризъм към Общински съвет – Бургас, относно приходи от концесии и наеми на плажове на територията на Община Бургас за 2017 г., както и на Румен Ангелов за състоянието на спортните съоръжения на Спортен комплекс „Славейков“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви