400 бардака в страната са маскирани като хотели, които предлагат услугата „стая за един час”. Местата за настаняване са пръснати из цяла България, но най-много има в София, където са около 80. Останалите са в градове като Сливен, където са 35, Пловдив – 40, Бургас – 50, съобщава Монитор.

В т.нар. хотели често се предлага платена любов. Тя влиза в цената за един час ползване на стаята, която е около 120 лева. По този начин се замаскира проституцията там, а при евентуална проверка собствениците вдигат рамене и обясняват, че клиентът е дошъл с момичето и те никога не са го виждали, обясняват разследващи пред вестника.

Помещенията често се ползвали и от мъже с любовниците си. Тогава цената за час в стаята била около 40 лева. След изтичането на времето тя трябва моментално да се освободи. В противен случай тарифата отивала на 80 лева дори за минута забавяне.

Подобните места за настаняване попадат под ударите единствено на данъчните, които могат да проверят дали се отчитат всички приходи от стаите. Комисията за защита на потребителите също правела кампанийни проверки, но те били единствено за категоризацията на хотелите. Нямало как да се установи дали се предлагат сексуални услуги или не. Заради рисковия профил на бизнеса си обаче собствениците били изрядни документално.

Често тези места за настаняване представлявали стара сграда с няколко стаи, хостел, в който дори се настанявали бежанци, или просто апартамент, регистриран като хотел, в който дори в кухнята имало легло, а импровизираната рецепция се намирала във входа на кооперацията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви