По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи наказаниe от 2 г. и 8 м. „лишаване от свобода“ на Гроздан Б. (на 45 г., от гр. Бургас).Това се твърди в прессъобщение, изпратено от пресаташето Мирослав Драганов. Публикуваме го без редакторска намеса:

„По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи наказаниe от 2 г. и 8 м. „лишаване от свобода“ на Гроздан Б. (на 45 г., от гр. Бургас). Той е подсъдим за това, че на 21.07.2016г.  в гр.Бургас, ж.к. „Изгрев”, от паркиран на пътното платно  срещу бл. 44А, вх. „Б“ лек автомобил марка “Дачия“, в условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на преграда – счупване на малкото триъгълно стъкло на задна лява врата, отнел от владението на жена чужди движими вещи, собственост на пострадалата, а именно: таблет на стойност 140 лв. и сумата от 70 лв., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр.чл. 195, ал. 1, т. 3, вр.чл. 194, ал. 1, вр.чл. 29, ал. 1, б. „А” от НК.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Подсъдимият, който е осъждан, имал финансови затруднения и затова решил да извърши престъпление. На горепосочената дата, в тъмната част от денонощието излязъл от дома си с намерение да извърши противоправно деяние. Видял автомобила, който бил таксиметров. Счупил предното стъкло и проникнал в него, като задигнал намиращите се в него таблет и пари.

Присъдата е постановена по реда на съкратеното съдебно следствие от Районен съд – Бургас. Тя може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви