Поради висока заболеваемост в 153 училища в страната днес няма да има учебни занятия. В област Бургас 4 училища няма да учат от 23 до 26 януари – ОУ „Н.Й. Вапцаров“ – с. Факия, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Загорци, ПГМССЕ „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Средец, и ОУ „Антон Страшимиров“ – с. Дебелт.

Грипна епидемия е обявена от днес в няколко български града. Това са Димитровград, Трявна и Дряново. Остава в сила епидемията за община Благоевград. В предепидемична обстановка е цялата русенска област, съобщават от Здравното министерство.

В разгара на епидемията е важно и да подсилим организма си с витамини и полезна храна, съветват специалистите. Не се препоръчват диети и преяждания в този период, а балансирано хранене.  Грипът започва внезапно. В рамките на два-три часа губиш сили, болят те мускулите, ставите и главата.

Сред симптомите са и кашлица, тежест в белия дроб, както и болки в гърлото. Обикновено боли и глава, човек не иска да става, температурата е над 38 градуса, и това в рамките на два-три часа – тогава говорим за грип.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви