Всички училищни столове в Бургас са под наблюдение за неиздаване на касови бележки. Това стана ясно днес на брифинг на териториалната дирекция на НАП Бургас. Припомняме, че миналата седмица данъчните затвориха училищния стол в СОУ „Константин Петканов“ за системно неиздаване на касови бележки.

„Такава ще бъде съдбата на всичко обекти, които не издават касови бележки. Това, че един обект се намира в училище не го прави по различен. Получаваме много сигнали, като именно по такъв сме реагирали и училищния стол в СОУ „Константин Петканов““, категоричен бе Христо Узунов, главен експерт „Комуникации“ в ТД на НАП Бургас.

Той поясни, че училището в „Меден рудник“ не е единственото, за което данъчните са получили сигнал за нередности. Още в самото начало на тази година имало и други такива от различни училища.

„Недопустимо е в един училищен стол да не се издават касови бележки. Получаваме сигнали не само от родители, но и от деца. Тук не говорим за неиздаване на касова бележка, а за системно неиздаване на такива. Чухме най-различни обяснения, сред които „Токът спря“ и други подобни“, завърши Узунов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви