Почти 40 черни вечерни рокли и смокинги, носени от холивудските звезди на тазгодишната церемония по връчването на филмовите отличия „Златен глобус“ ще бъдат предложени на онлайн търг с благотворителна цел.

Както съобщи в своята електронна версия „Ню Йорк Таймс“ търгът се организира от интернет аукциона „И Бей“ и издателската къща „Конде Наст“, а всички средства ще бъдат вложени във фонда Time’s Up („Времето свърши“) , оказващ правна защита на лицата, станали жертви на изнасилване и сексуален тормоз.

Под чукчето ще минат 39 рокли и смокинги в черни нюанси, които много от филмовите звезди, включително номинираните, облякоха специално за церемонията в знак на солидарност към участниците на движението против сексуалното насилие и половото неравенството.

Става дума за социалното движение под названието MeToo ( „Аз също“), което набра популярност покрай редицата скандали, разтърсили кино индустрията в САЩ. По данни на вестника на аукциона ще бъдат предложени роклите на тазгодишните претендентки за „Златен глобус“ Никол Кидман, Рийз Уидърспун, Мерил Стрийл и смокинга на комика Сет Майерс, който беше водещ на галата.

Началната цена на тоалетите ще варира между 2,5 и 10 хиляди долара, в зависимост от стойността, определена от дизайнерите, стоящи зад създаването им. Търгът ще бъде официално открит този петък и ще продължи една седмица.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви