За ефективността на МВР не трябва да съдим по престъпленията, което се извършват. Много трудно мога да коментирам за убийството на Петър Христов. Има натрупвания на престъпления. Вероятно се случва нещо в подземния свят. Въздържам се да коментирам за Петър Христов. Нямаме достатъчно информация. Това каза пред bTV бившият шеф на МВР и представител на т. нар. „Библиотекари“ Цветлин Йовчев.

„Има раздвижване в подземния свят. То  може да се дължи на промяна в сфери на влияние или във властта, която контролира и управлява процесите в подземния свят. Това е професионално извършено убийство. Това може да коства изключително скъпо. Не мога да видя лице, което да има този профил. Не съм наясно колко струва едно убийство. Скъпо е. Не е току-така да посегнеш на такъв човек, която се е занимавал и с политическа дейност. Възможно е да има добро развитиe“, поясни бившият вътрешен министър.

„Малко вероятно е това да е дело на „Килърите“ и „Наглите“. Не познавам Петър Христов. Нямам представа за този човек. Не е моя тема да вдигам хипотези за убийствата. Не мога да кажа дали МВР си е свършило работата. Комуникацията на МВР с обществото не беше на нужното ниво. Това доведе до съмнения в обществото. По-добре да не се дава информация. Първоначално се изнесоха факти, които по-късно се опровергаха. Трябва в много къси срокове да има резултат по убийството на Петър Христов и данъчния Иво Стаменов“, каза още той.

„Сега даваме 100 млн. лв. за МВР.  А догодина? Но системите трябва да се реформират. Системата на защита на националната сигурност следва един остарял модел. Технологията им на работа беше адекватна към края на 90-те години. Реформата на службите изисква политически ресурс, който не е по силите на една политическа партия“, сподели Цветлин Йовчев. Той се въздържа да даде оценка на колегата си Валентин Радев.

frognews.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × 4 =