Идват тежки бюджетни години за Община Бургас. Това мнение изрази бургаският общински съветник от БСП Евгений Мосинов на брифинг днес. Според него Бюджет 2017 на Бургас ще е труден, като администрацията трябвало да осигури по-строг контрол в харченето на общинските пари.

Бюджет 2018 е рутинен и се забелязва умората от страна на общината. Скокообразното увеличаване на бюджетната рамка този път е преодоляно. Градът може би вече е изчерпал ресурсите си за бюджетни приходи. Вече е време сами да финансираме проектите си и да не разчитаме на европейско финансиране. Загърбва се периферията в Бургас и населени места като Братово, Изворище и Маринка, защото от много време „Меден рудник“ вече не е такава„, каза още Мосинов.

Той поясни, че видимо в разчетите се виждало, че акцентите за събиране на приходи на общината е от разпореждането с общинско имущество. Правило неприятно впечатление и нежеланието на администрацията да провежда обществени обсъждания на бюджета.

Зарязана е старата практика да се ходи по всички насели места. Общината трябва да намери вината в себе си, че на самите обсъждания не ходят достатъчно много хора. Може би причините са, че от администрацията стават скучни, бургазлии им разпознават номерата или пък нямат какво да им кажат. Това показва и страх на администрацията да разберат какви са желанията на гражданите„, заяви още Мосинов.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви