Общо САЩ към момента са наложили мита върху китайски стоки за 250 милиарда долара

Държавният департамент на САЩ включи Русия в списък с едни от най-опасните държави за посещение от американски граждани, пише „Москва таймс“. Ведомството излезе с нов съвет за пътуване в чужбина към американските граждани. Русия е наредена до държави като Судан, Пакистан и Нигер.

Новата 4-степенна система на Държавния департамент за пътуващите американци е базирана на седем рискови фактора, включително престъпления, размирици и други инциденти.

Пътуващите американци до държави, които са в група Ниво 1, трябва да предприемат „нормални предпазни мерки“, докато Ниво 4 – „не пътувайте“.

За Русия департаментът е наложил Ниво 3, което означава, че американските граждани трябва да преразгледат плановете си за пътуване до страната. Преразгледайте плановете си за пътуване до Русия заради тероризъм и опасности, препоръчва департаментът.

Американците са съветвани да не посещават седем региона в Северен Кавказ заради гражданско вълнение, отвличания и мъчения, както и да не ходят на Кримския полуостров заради „злоупотреби от окупиращите власти“.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ходът на САЩ е плашеща тактика, която има за цел да раздели двете държави. Близо 250 000 американски туристи посещават Русия всяка година.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × 4 =