БСП ще внесе сама вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“ за провал в борбата с корупцията. Това обяви пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова.
Решението е било взето вчера от Изпълнителното бюро на БСП и днес социалистите са информирали ДПС.

„На 17 януари внасяме вота на недоверие, каза Нинова. Готови сме с мотивите“, посочи Нинова и допълни: „Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите и гласуването е тяхно политическо решение“.

Тя обясни мотивите да внесат вота сами с принципни различия с ДПС след изказването на почетния председател на Движението Ахмед Доган, което е било потвърдено и от депутати от ДПС.

„Анализирали сме това изказване, изразяваме принципно различие, запазвайки уважение, и си внасяме вота сами“, каза Нинова.
Тя посочи, че не е имало предварителни разговори с ДПС и с Местафа Карадайъ, нито от Движението са им казвали, че няма да ги подкрепят.

Нинова обясни, че различията с ДПС са основно в две неща:

„Първото е тяхното мнение, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението, и второто е призивът към гражданското общество и медиите да се пази стабилността и сигурността на страната“, посочи тя.

„Само преди шест-седем месеца се явихме на избори с управленска програма и с намерение да ги спечелим и да управляваме. Съгласни сме, че България има нужда от сигурност и стабилност, но за нас основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов и събитията от последните седмици го доказват“, добави лидерът на БСП.

Социалистите не смятат, че има стабилност в която и да е система – здравеопазване, образование, доходи, МВР.

Дарик

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви