Новият албум на легендарния Горан Брегович постигна невероятен успех, като само месец след издаването му стана номер едно по продажби на Балканите и в Америка.

„Три писма от Сараево“, който родната публика ще чуе на живо на 13 април по време на грандиозен спектакъл, се нареди и сред най-добрите десет в света. Музикалните критици отбелязват, че забележителното постижение на колоритния композитор и музикант се дължи на важните социални теми, които поставя на дневен ред.

В новия си проект Брегович представя културните различия в 11 композиции за класическа, клезмер и ориенталска цигулка. С обединяване на музикалните традиции на християни, евреи и мюсюлмани, „Три писма от Сараево“ изпраща послание за мир и взаимно разбиране.

Като специален жест към родната публика, всеки закупил билет за концерта на Горан Брегович в София, ще получи подарък – Three Letters Live CD с въздействащи лайв изпълнения от едноименния албум. Дискът ще бъде раздаван напълно безплатно в деня на събитието след предоставен билет при влизане в залата.

Шоуто на балканската легенда с „Оркестър за сватби и погребения“ и симфоничен оркестър е на 13 април от 20:00 часа в Арена Армеец. Билетите са на цени от 35 до 55 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и online.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви