Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас, с което увеличава наложено на Ремзи Мустафа наказание лишаване от свобода от 11 години и 8 месеца на 13 години и 4 месеца за убийството на 75-годишен мъж в село Люляково.
На 10.03.2016г., в местността „Миризливата чешма“, на седем километра от гр. Айтос, 46-годишният Ремзи Мустафа от гр. Дългопол, обл.Варна, при условията на опасен рецидив и с особена жестокост (повече от четири удара в главата) умишлено умъртвил Хака Али Халил. Престъплението е извършено по време на домашен отпуск на Мустафа от Затвора – гр. Варна. Мъжът е с предходни осъждания за изнасилване, грабеж, кражба и измама. Ремзи Мустафа ще трябва да изтърпи и остатъка 1 година, 5 месеца и 6 дни от общото му наказание по две други дела за престъпления от общ характер. Подсъдимият е осъден на заплати на съпругата на убития 110 000 лв. обезщетение и по 90 000 лв. на всяко от трите му деца.

Върховните магистрати оставиха в сила и решението на Апелативен съд- Бургас, с което потвърждава 15-годишната присъда на Димитър Радев за убийството на руската гражданка Наталия Стаматова.

Случаят е от 05.10.2015 г. когато след пиянски скандал Радев пребива до смърт Стаматова, нанасяйки й тежка черепно-мозъчна травма, изразяваща се в остър травматичен субдурален кръвоизлив и мозъчна контузия. Мъжът е осъден на 15 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Той трябва да заплати по 70 000 лв. неимуществени вреди на децата на пострадалата – И.Н.А. и Х.Д.С.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

six + six =