Пламенната реч, която американската телевизионна звезда Опра Уинфри произнесе на церемонията по връчването на наградите „Златен глобус“ вчера, породи спекулации в медиите и социалните мрежи, че може да се кандидатира за президент на САЩ през 2020 г., предаде ДПА.

В речта си при приемането на наградата „Сесил Б. Демил“ за цялостни постижения Опра обяви настъпването на нова ера за жените и момичетата, малтретирани от мъже.

„И когато новият ден най-накрая настъпи, това ще е благодарение на много прекрасни жени, много от които са в залата тази вечер, а и на някои забележителни мъже, които се борят упорито да станат лидери и да ни отведат във времето, когато на никого повече няма да се налага да казва „аз също“, каза Уинфри, имайки предвид движението в социалните мрежи срещу сексуалния тормоз. Тя изтъкна и примера на жени, борили се за гражданските права в САЩ.

Веднага след тази пламенна реч в „Туитър“ се появи хаштагът #Ophra2020.

Самата Уинфри опроверга след церемонията спекулациите, че може да се кандидатира за президент, съобщи „Блумбърг“. Но нейният дългогодишен партньор каза, че тя не е изключила категорично тази възможност. „Зависи от хората, които ще решат“, каза Стедман Греъм пред в. „Лос Анджелис таймс“.

Си Ен Ен пък цитира двама приятели на 63-годишната медийна звезда, които казват, че тя действително мисли да се кандидатира като демократ и че нейни приближени я подтикват да обяви това свое намерение.

Не за първи път има подобни спекулации за Уинфри. В интервю за „Блумбърг“ от миналия март тя каза, че победата на Доналд Тръмп на президентските избори я е накарала да преосмисли мнението си, че липсата ѝ на опит в управлението може да бъде пречка пред нейното евентуално влизане в политиката.

Уинфри е милиардер и е популярна в САЩ, благодарение на дългогодишното си шоу, носещо нейното име. Освен това е актриса, кино- и телевизионна продуцентка, изпълнителна директорка на собствена кабелна телевизия.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви