Общо САЩ към момента са наложили мита върху китайски стоки за 250 милиарда долара

Директорът на ЦРУ Майк Помпео каза, че Русия и други се опитват да саботират изборите в САЩ, като следващия важен вот е през ноември, когато републиканците ще се опитат да запазят контрола си в Конгреса, предаде Ройтерс.

Американските разузнавателни служби заключиха, че Русия се е намесила в президентските избори през 2016 г., за да се опита да помогне на президента Доналд Тръмп да спечели, отчасти чрез хакване и публикуване на имейли, поставящи в неудобно положение кандидатката на демократите Хилари Клинтън, а също разпространявайки пропаганда в социалните медии.

Пред телевизия Си Би Ес Помпео каза, че руската намеса е започнала отдавна и продължава. Запитан дали Москва в момента се опитва да повлияе на американските избори, той отговори утвърдително и добави, че е така от десетилетия.

„Продължавам да се безпокоя, не само от руснаците, а и от усилията на други“, призна Помпео, без да съобщи подробности. „Имаме много врагове, които искат да подкопаят западната демокрация“, допълни той.

Пред телевизията шефът на ЦРУ заяви, че като част от екипа за национална сигурност агенцията му изпълнява важната функция да гарантира сигурността и демократичността на американските избори.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

twelve + 10 =