imot

Както през 2016 г., така и през 2017 г. година се запази тенденцията основният купувач по Южното Черноморие да бъде българинът. Търсят се основно жилища в ценовия диапазон между 25 000 и 35 000 евро в райони с достъпна инфраструктура и комуникации, ако е възможно без такса поддръжка или минимална такава.

Ниският ценови диапазон на търсенето се дължи основно на преобладаващото мнение от клиенти и купувачи, че не желаят да вложат повече пари за закупуването на имот, който ще бъде използван само 2-3 месеца в годината. Разбира се, има и изключения. Това се посочва в анализ на BULGARIAN PROPERTIES.

Основната причина за това българи да купуват са свободните пари, ниските лихви от банките и промяната на начина на почивка на българина. В последните няколко години българите промениха начина си на почивка и отдих от дълги – 10/12/15 дни, на кратки 2-3 дни, но по-чести почивки. От това идва и желанието им да имат свое жилище, където да могат да идват по всяко време на сезона, когато пожелаят, без да се притесняват от липса на свободни места, резервации и др. Тези тенденции ще се запазят и през следващата година.

Усеща се активен интерес към ваканционни имоти от страна на българи, живеещи и работещи в чужбина, но желаещи да се насладят на почивка в родните курорти. Значителен дял от сделките са с изгодни едностайни жилища и апартаменти, които клиентите купуват директно онлайн или чрез скайп огледи.

Изминаващата 2017 г. ще се запомни с раздвижване на пазара в Слънчев бряг и региона. Тенденциите са към задържане на ценовите нива, голямо разнообразие на предлагани ваканционни жилища в съчетание с добри опции за финансиране. Всичко това разкрива отлични възможности за покупка на имоти на изгодни цени. Съществено за пазара беше засилен интересът на българите, живеещи в чужбина, които започнаха да купуват ваканционни имоти.

През 2017 г. в региона на Слънчев бряг беше особено динамичен вторичният пазар – както по отношение на предлагане от собственици, така и като търсене от страна на купувачи. Привлекателното за купувачите е по-ниската цена на кв.м, доброто състояние на жилищата, добре поддържаните общи части.

Интересът към новото строителство не е толкова голям предвид високите цени, независимо от офертирането от страна на строителите за безлихвено разсрочено плащане за 24-месечен период.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × 2 =