Старши треньорът на Лудогорец – Димитър Димитров-Херо, коментира предстоящите сблъсъци с Милан в елиминациите на Лига Европа, които започват в средата на февруари с мач в Разград.

„Да играем срещу Милан е невероятна емоция. Този отбор се е доказал пред целия свят и ще бъде огромно предизвикателство за нашите футболисти. Огромна чест е за нас да докараме в България Милан. Ние ще се опитаме да се противопоставим на този отбор. Ако имаме шанс, може и да спечелим“, заяви пред в. „Доктор” Димитър Димитров.
„В началото на сезона Милан направи селекция за 200 милиона евро с идеята да спечели шампионската титла в Италия. Но поради една или друга причина не достигна време за стиковката на новопривлечените футболисти и нещата не се получават. Надявам се и срещу нас нещата да не им се получат. Аз съм щастлив, че ще играем срещу Милан. И футболистите ни също бяха ентусиазирани, когато разбраха какъв отбор ни се падна. Не всеки ден може да ти се случи такъв съперник. Знам, че Милан е фаворит в този двубой, но и Лудогорец е доказал себе си през годините със стойностни игри срещу големи отбори. Надявам се да покажем такава игра, че да изненадаме цяла Европа. Знам от футболната история, че Милан е побеждаван от Академик София. Защо Лудогорец да не е вторият български отбор, който ще победи италианския гранд“, добави Херо.

Бургазлията пристигна в Разград в началото на сезона, но призна, че наскоро е мислел да напусне клуба.

„Не мога да кажа колко време ще остана в Лудогорец. Треньорите не могат да определят периодите, защото не всичко зависи от тях. След класирането ни на 1/16-финалите в Лига Европа, след равенството с Хофенхайм, още вечерта исках да напусна. Разговарях с нашите ръководители, беше емоционално решение, но знам, че работим в България и нещата са такива. Исках да ни оставят поне час да се порадваме“, каза Херо.

снимка: архив BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви