Международният олимпийски комитет (МОК) не е одобрил първоначалния вариант на екипировката на руските състезатели по бобслей и спускане с шейни, които ще участва в зимните игри в Пьончан през 2018 г. Върху триката, както и върху бобовете и шейните е имало червени мотиви. Ръководството на МОК е поискало те да бъдат заменени с „по-малко червен цвят“, съобщи президентът на руската федерация по бобслей Сергей Пархоменко пред ТАСС. „Нашият вариант предизвика някои коментари от МОК. Международните ръководители видяха руски мотиви в комбинизоните на нашите спортисти. Освен това те поискаха мотивите в нашите бобове и шейни да не бъдат толкова червени, колкото червеното в руския флаг. Затова ги направихме в цвят бордо“, обясни Пархоменко.

Федерацията е изпратила коригираните форми и цветове на Руския олимпийски комитет, който трябва да ги задвижи до МОК.

Руските състезатели по шорттрек и бързо пързаляна с кънки също няма да могат да използва червен цвят върху екипировката си. Затова те ще са облечени изцяло в синьо и бяло, съобщи президентът на кънки федерацията Алексей Кравцов.

На 5 декември изпълнителният комитет на МОК наложи забрана на Русия за участие в олимпийските игри. Руски състезатели ще могат да се състезават в Пьончан, но само под неутрален флаг и химн и при наличието на чисто допинг минало.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

6 + 10 =