Джип прегази и уби на място 11-годишно момиченце тази сутрин в пловдивското село Първенец. Детето е било с майка си, която е ранена и е откарана в болница, съобщиха от полицията в Пловдив. Жената е на 31 години и е в шок, посочва Dariknews.bg.

Сигналът за тежкия инцидент е получен към 8:00 ч. Той е станал в ромска махала.
Веднага след катастрофата роднини на убитото дете нанесли побой на 56-годишния шофьор на автомобила.

Пристигналите на място кипи на Първо РУ, специализирани полицейски сили и Пътна полиция обаче успели да прекратят вендета спрямо водача на джипа.

Напрежението е овладяно, установен е единият от участниците в побоя. Причините и обстоятелствата около инцидента се изясняват.

Шофьорът на участвалия в произшествието автомобил е задържан за срок от 24 часа. Същият е бил изпробван с технически средства за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са били отрицателни, съобщиха от прокуратурата в Пловдив. Взети са му и кръвни проби, резултатите от които предстои да бъдат обработени.

Във връзка с развилите се след произшествието събития по нанасяне на удари на шофьора и по автомобила му, от страна на близки на пострадалото дете, е образувано и второ досъдебно производство – за евентуално извършване на хулигански действия и увреждане на чуждо имущество.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви