Българска федерация по автомобилен спорт награди призьорите в различните дисциплини и класове за този сезон. Специалната церемония се състоя в столицата, а сред отличените беше е Стоян Апостолов.

Доайенът на българския автомобилен спорт се класира втори в генералното класиране на серия Туринг от националния шампионат „Затворен маршрут”. Вицешампионът грабна и среброто в клас НС 3.

Годината беше добра и за бургаския спортен клуб „Елена тийм”, който взе купа от отборното класиране.

Стоян Апостолов, който е отдал много труд, енергия и близо 47 години от живота си на автомобилизма, се подготвя устремено за новия сезон 2018 година.

Всички класирали се на първите три места в дисциплините Рали, Планинско изкачване, Затворен маршрут, Раликрос, Автокрос, Рали-спринт, Крос-Кънтри рали, Гимхана, Драг, Дрифт, Ендуранс и за Хора с увреждания получиха своите купи. Бяха раздадени общо 256 трофея.

Призовете си получиха шампионът на рали Тихомир Стратиев с навигатор Добрин Борисов, първенецът на Затворен маршрут във висшата серия Макси Константин Маршавелов, първият на рали-спринт Динко Иванов, шампионът на планинско изкачване Юлиян Телийски.

Своите купи получиха и пилотите от северозападната дисциплина рали крос. Светослав Манастирски, Емил Минчев и Иван Живков, съответно за 1-во, 2-ро и трето място в Дивизия 1. Лъчезар Петров получи шампионския приз в Дивизия 3 и Купа Лада, а Румен Киров взе отличие за третото си място в НС2 на серия Макси от шампионата на затворен маршрут.

Шампионския отборен приз за рали крос получи АМК Старт Н Криводол с подгласници АСК Жико МС и АМК Ботевград.

Специални призове за своето участие на различни състезания в чужбина получиха Иван Влъчков за успехите си в Европейските серии GT4 с болида Sin Car R1, който е и шампион на писта у нас в серия Туринг, Пламен Кралев за подиумите си в Европейския шампионат за туристически автомобили, Екатерина Стратиева и Григор Григоров за участията си в европейските ралита и др.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви