Хасковлия е задържан, след като е измамил созополчанин за IPhone, съобщиха от полицията. В резултат на съвместните полицейски действия на служители от Районно управление – Созопол, служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Хасково и служители от сектор „Криминална полиция“ при ОДМВР – Хасково по отношение измама, осъществена спрямо 46-годишен созополчанин, чрез продажба на мобилен телефон „IPhone X“ за сумата от 1 590 лв. през електронен сайт.

Мъжът констатирал, че мобилния телефон, дошъл чрез куриерска фирма е реплика, тъй като IMЕI номера на телефона се различава от този, изписан на гърба на кутията и същия не може да бъде регистриран в официалния сайт на „IPhone“.

Извършителя на деянието е криминално проявения и осъждан И.Г., 18-годишен от Хасково. При Претърсване в дома на И.Г., разположен на хасковската улица „Индже войвода“, е намерен и иззет мобилния телефон, с който е водена кореспонденцията със созополчанина по време на извършване на измамата. И.Г. е призован в Районно управление – Созопол на 18.12.т.г., където направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

six + fifteen =