Садбата на човечеството и деветимата неизвестни

Повечето от нашите читатели вероятно никога не са чували за „деветимата неизвестни“ спасители на света. От всички тайни общества вероятно това е най-тайното. Историците дори не са сигурни дали наистина е съществувало. Но, ако е, то е свързано със съдбата на човечеството.

Все пак, ако се съберат всички трохи от това, което се знае за общността на „деветимата неизвестни“ (те се наричат още и „съветът на деветимата“ или „съюзът на деветимата“), се получава следната история:

Мъдрият индийски владетел Ашока (той е живял от 273 до 232 г. пр. Хр. ) бил много загрижен за човешката склонност към самоунищожение. Той решил, че хората винаги ще се стремят да използват постиженията на собствения си прогрес и плодовете на собствената си интелигентност за зло – в името на завладяването и обогатяването. И ще се наложи да се защитят постиженията на човечеството от самото него.

Да се реши този проблем с ограничения и забрани било невъзможно. Ето защо Ашока създал тайна общност, в чието ядро освен него влизали осем светли умове. Техните имена никой не можел да каже. Носели се слухове, че сред „Деветимата неизвестни“ в различни времена са били включени такива гении като художника и изобретател Леонардо да Винчи, лекарят и алхимик Парацелз, папа Силвестър II, и много други.

Деветимата братя наблюдавали потенциално опасно знания да не попаднат в ръцете на могъщи и арогантни глупаци. Те създали широка мрежа от агенти, набирайки видни представители в различни области. В нея влизали астролози, физици, философи, алхимици, и така нататък. Но те имали достъп до много ограничени знания за организацията. Пълната картина знаели само деветимата „братя“, те знаели целия план. Когато един от деветимата умирал, мястото му се заемало от друг избран. Този брой остава непроменен и до днес.

За привличане на нови агенти Ашока и неговите последователи изпращали хората си в най-прогресивните държави в света. Те често били под прикритието на търговци и бизнесмени. Те привличали на видни специалисти и събирали информация за новите знания и постижения на човешкия гений. След това всички тези безценни данни постъпвали в тайна лаборатория за по-нататъшен анализ и нови изследвания. А след това били вкарвани в идеално защитени тайни архиви.

Може би съществуването на такова „хранилище на мъдростта“, обяснява невероятните предсказания, направени по различно време. Така например, през 1636 г. е публикувана статия, описваща принципа на работа на електрическия телеграф. През 1729 г. в друга работа е изложена принципа за получаване на фотографски изображения. Да не говорим за многобройните „предположения“ на великия Леонардо за подводници, хеликоптери и повече.

Тайните Владетели на света – хипотеза

„…Излиза, че от древни времена съществува на Земята някакъв таен полумистичен Съюз на деветимата. Това са някакви чудовищни засекретени мъдреци, или изключително стари, или безсмъртни и те правят две неща. Първо, записват и събират всички научни постижения на всички без изключение на планетата.  А от друга страна внимават някои научни и технически иновации да не се превърнат от хората в инструмент за самоунищожение. Те са мъдри, почти всезнаещи и почти всемогъщи. Да се скриеш от тях е невъзможно, тайни за тях не съществуват, а борбата срещу тях няма смисъл. “
(А. и Б. Стругацки. „Милиард години до края на света“).

Такава безумна идея е дошла на ум не само на тези великолепни руски писатели.  А и на един от лидерите в този жанр от САЩ – Ф. Ж. Фармер, който е построил върху нея цяла поредица от романи.

Властта на Съюза на Деветимата се обяснява просто: те владеят еликсир на безсмъртието. А чрез него владеят внимателно подбран елит от цял свят. Фармер и Братя Стругацки много точно са изразили същността на това, което се казва и пише вече стотици години.

Но да оставим научната фантастика и се върнем към самата идея за съществуването на тайни сили – ние ги наричаме по традиция Невидими владетели.
„От своите укрития те хиляди години контролират развитието на човешката цивилизация, – пише философът Г. Хлебников – по някаква причина не позволявайки бързо да се достигнат висините на културното и технологично развитие. От гледна точка на рационалната наука, идеята за съществуването на правителството в сянка в света изглежда лудост. Особено, ако приемем, че Съюзът на деветимата, както се твърди, владее тайната на пътуването във времето, технологията за хипнотично управлението на хората, сканиране на човешкото съзнание (с други думи, телепатия) и други невероятни технологии. „

Проблемът е в това, че някой могъщ крие тези факти и не позволява те да се разпространят. Какви са тези всемогъщи владетели? Къде са те сега? Възможно ли е да се проследи дейността им, за да се открият тайните им връзки, механизми и методи на действие? Частично на тези въпроси може да се отговори сега.

Ръководството от тайни и невидими учители е добре познато в езотеричната традиция. Още, Роджър Бейкън, Джероламо Кардано, Фридрих Велики, Гьоте, Е. Блаватская, един от основателите на Ордена „Златното разсъмване“ Грегор Мастере и много други твърдят, че те са в постоянен или епизодичен контакт с тези суперсъщества. Мастере описва Невидимите властелини като човешки същества, живеещи на тази земя „, но с ужасна и свръхчовешка сила.“ Най-вероятно тези същества са и загадъчните Махатма, осъществявали връзка с Николай Рьорих и съпругата му Елена.

Влиянието им върху делата на човечеството не винаги е положително. Махатма, например, приветства властта на болшевиките в Русия и Ленин. Освен това, историците често говорят за наличието на някакви загадъчни фатални сили, криещи се зад сцената на историята, но понякога проявявайки се открито.

Един факт все още може да е случайност, но два факта, както казват адвокатите, това вече е улика . Изглежда, че има някой неизвестен демон-страж, който само следи къде се появява гений или разцвет на цивилизацията, и веднага нанася внимателно изчислен удар – и човечеството отново се връща векове назад.

Оръжията на този демон са разнообразни: те може да са мечът на един войник за математика Архимед, случаен куршум за философа Витгенщайн, нашествието на варварите в Рим, войни, епидемии, революции, „нещастен случай“ и накрая, пряка намеса! Резултатът е винаги един и същ: смъртта на един гений, унищожаването на културата, упадъка на цивилизацията, забавяне на човечеството.

Така е било и с „гръцкото чудо“, когато гръцката наука е много близо до прага на началото на технологичната цивилизация, но не го преминава, същото нещо се случва с наследниците на гръцката култура – римляните, разпилени с „Великото преселение на народите“, с арабите, също неуспели да превърнат научния си потенциал в технологичен…

Изглежда, че всеки регион на Земята си има специален „Господар на Живота и Смъртта“, както ги нарича Киплинг. Катастрофа настъпва и в европейското средновековие- покосено от чума и войни, на прага на безпрецедентен просперитет (Ренесансът всъщност е жалка останка от това, което можеше да бъде).

Това, че техниките за управление на хората съществуват, доказват нееднократните признания на хората, които са били принудени да извършат убийство по този начин – Чарлз Менсън (сатанински култ), Лий Осуалд (президента Кенеди) и много други.За Невидимите владетели („Непознати Властелини, Собствениците на Времето, Махатми и така нататък – в историята те се появяват под различни имена), съществува обширна литература, както теоретични, така и въз основа на показанията на свидетели и очевидци.

Гении на верижка

Не по-малко странни и ужасни неща се разкриват, ако ние се обърнем към съдбата на човешките знания и на техните автори. Непрекъснато и систематично са унищожавани доказателства за велики цивилизации в древността: книгите на алхимиците, в които подробно се описва превръщането на елементите, описания на срещи с извънземни, трудове по висша магия, даващи власт върху природните стихии. Дори и археологически открития, ако те биха довели до разкриване на тайни от миналото, често водят до смъртта на техните автори.

Освен това, вече направени открития често изчезват. Пример за това е съдбата на известните кръгове от ковко стъкло, дарени от император Нерон, благородния „миришещ“ коринтски бронз, „лъчите на смъртта“ на руския изобретател, M.M. Филипов и т.н. Да не говорим за най-древните изобретения като загадъчната бяла светлина на атлантите – „максин“ и енергията „мана“ на предци на съвременните аборигени на Великденския остров!

Сега много малко хора си спомнят, че в края на 60-те – началото на 70-те години на ХХ век, когато човечеството бързо се издигна в космоса и потопи в глъбините на атомното ядро, в поредица от странни инциденти и „нещастни“ случаи изчезваха един след друг заедно с яхти, кораби и самолети, умираха от внезапни болести десетки водещи експерти в областта на физиката на високите енергии и космическите технологии – докато бързото развитие на науката не се забави и дори спря.

Тогава много вестници вдигнаха шум около това, появиха се статии за мистериозни и зловещи общества, които унищожават цвета на човечеството – но изведнъж, сякаш с вълшебна пръчка на невидим режисьор, всичко затихна, макар че учените и изследователите загиваха и продължаваха да умират при мистериозни обстоятелства.

Сега се оказва, че „деветимата непознати“ не са могли да спасят човечеството от войни, варварство и жестокост. Но кой знае, може би без тях тази планета отдавна щеше да се е превърнала в пустиня?