Кендъл Дженър отвя Жизел Бюндхен и вече е най-високоплатената манекенка

0
74

22-годишната американска манекенка Кендъл Дженър, която има над 85 млн. последователи в Instagram, е най-високо платената в бранша за последната година в класацията на сп. „Форбс”.

Тя работи с марките Estée Lauder, Adidas и производителите на бельо La Perla. След нея се нарежда бразилката Жизел Бюндхен, чийто хонорари са 17,5 млн. долара. Нейният доход спадна почти двойно в сравнение с педходната година, когато спечели 30,5 млн. долара.

Бюндхен работи с Carolina Herrera, с производителя на обувки Arezzo и с компанията за бижута Vivara. В кариерата си Бюндхен се е появявала на корицата на списания 1200 пъти. В продължение на 15 години тя държеше палмата на първенството сред манекенките от супер лигата, според сп. „Форбс”. Трета е Криси Тейген – дъщеря на норвежец и тайландка, която има американски паспорт. Тя е спечелила 13,5 млн. долара.

Съпруга е на музиканта Джон Леджънд и се снима за множество проекти, включително и в реклами на водка Smirnoff. 36-годишната бразилка Адрияна Лима е на четвърто място по доходи. От 1999 тя сред „ангелите” на Victoria’s Secret и хонорарите й са 10,5 млн. долара. Петото място се поделя между Джиджи Хадид и Роузи Хънтингтън-Уайтли, които са заработили по 9,5 млн. долара. Хадид има 37 млн. последователи в Instagram.

Приятелката на актьора Джейсън Стейтъм Роузи Хънтингтън-Уайтли продължава да работи с Ugg, Burberry и индийската фирма за бижута Nirav Modi, въпреки че през юни роди син. Тя има собствени линии за дамско бельо, козметика и парфюмерия за Marks & Spencer. На седмо място е 25-годишната американка Карли Клос, която вече е била 36 пъти на корицата на различни издания на Vogue.

За миналата година хонорарите й са 9 млн. долара. Супермоделът работи със Swаrovski и Adidas. Увлича се по информатика и в школата й по програмиране се обучават над 500 момичета. На осма позиция е Лю Уен. През март Уен стана първата китайска манекенка, украсила корицата на американското издание на Vogue.

Девета е 21-годишната Бела Хадид – най-младата в списъка. Хонорарите й за последната година са 6 млн. долара. Американката е била рекламно лице за множество марки, сред които и Dior.

за последната година са 6 млн. долара. Американката е била рекламно лице за множество марки, сред които и Dior. Списъкът на първите 10 завършва пищната американска манекенка Ашли Греъм, която през миналата година е спечелила 5,5 млн. долара. Тя е радетелка на т.нар. „бодипозитив” начин на живот и наскоро рязко критикува Victoria’s Secret заради дръгливите манекенки на ревютата.

БГНЕС

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here