Служители от Районно управление – Несебър съвместно със служители от „Специализираните полицейски сили“ към ОДМВР – Бургас извършили проверка на парцел в с. Кошарица / около 1,5 дка./, в който са изградени и разположени шест монолитни сгради и преместваеми обекти, като установили, че в постройките пребивават семействата на осем криминално проявени и осъждани, като сред пребиваващи в помещенията са и участниците в инцидента с общинските служители от приюта за безстопанствени кучета към Община Несебър.

Задържани за срок от едно денонощие са : братята Б.С., 32-годишен и М.С., 37-годишен, А.М., 46-годишен и синовете му – М.М., 17-годишен и С.М., 19-годишен, А.М., 24-годишен, П.Т., 35-годишен и Р.С., 28-годишен. В една от постройките е намерен и иззет нерегистриран пистолет заедно с осем боеприпаси 22-ри калибър към него, множество по вид документи, свързани със заложени вещи, парични заеми и договори и регистрационни документи за покупко-продажба на МПС, както и мобилни апарати.

В автомобил, ползван от един от мъжете, са открити и иззети множество инструменти и техника за извършване на строително-ремонти дейности с неустановен произход. На трима от задържаните са съставени актове по Закона за гражданската регистрация, а на един – акт по Закона за българските документи за самоличност. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви