Диана Куртева, която е обвинена, че в съучастие със Станислав Стоянов са насилили и обрали бургаския тираджия, поиска да излезе от ареста в Сливен, за да може да се грижи за двете си деца. Апелативен съд – Бургас разгледа жалбата й срещу отказа на Окръжен съд–Сливен да измени мярката й за неотклонение „задържане под стража“ с по -лека.

Нейният адвокат Иван Дончев, още със започването на съдебното заседание днес поиска то да се гледа при закрити врата. Съдебният състав обаче отхвърли искането и така разглеждането на жалбата на Куртева бе отворено за журналисти. Защитникът поиска и да се призове за разпит бащата на едно от децата й, съдът обаче отново не разреши, след като подобен разпит е имало и по време на досъдебното производство.

От страна на прокуратурата заявиха, че са повдигнати три обвинения спрямо Куртева –  за посягане над личността, грабеж и използване на платежен документ, без знанието на титуляра. Според обвинението именно Диана е инициатор на престъплението, а то, както и самата тя, са с висока степен на обществена опасност. Обвиняемата пък не полагала достатъчни грижи за децата си дори преди влизането си в ареста, след като според разпитите на свидетели за тях се грижели основно техните бащи и баби.

Адвокат Дончев изцяло отхвърли мотивите на прокуратурата и заяви, че няма реални доказателства, че именно клиентката му е извършила престъплението, за което е обвинена. „Тя не е безотговорна майка на двете си малолетни деца, полагала е много грижи за тях“, категоричен бе защитникът на Куртева.

Самата Диана каза пред съдиите, че нейните деца са приоритет за нея и иска да се грижи за тях.

Пред Съдебната палата днес бях и нейни приятели, сред които и един от бащите на децата й. На излизане от залата тя помаха и се провикна: „Обичам ви!“, на което и те отговориха със същото.

В крайна сметка Апелативен съд потвърди решението на сливенската инстанция и остави зад решетките Диана.

Припомняме, че Диана и Станислав са привлечени и като обвиняеми затова, че в Сливен са отнели от владението на Д.Х. – два мобилни телефона и сумата от 200 лв., като употребили за това сила и грабежът е придружен с телесни повреди. Пострадалият и обвиняемата се познават от началото на 2017г. след осъществена връзка в социалните мрежи.

Първият личен контакт между тях се е случил през месец август тази година. Между двамата възникнали интимни отношения, като на 08.09.2017 г. те заедно са се придвижили от Бургас в Сливен, където живеели приятели на обвиняемата. След като стигнали на адреса, пострадалият е бил противозаконно лишен от свобода, като е вързан за ръцете с така наречените „миши опашки“.

На пострадалия е бил нанесен побой, като е бил заплашен с набиване на кол и отрязване на пръстите с лозарска ножица. Те са имали за цел да се сдобият с банковите сметки, карти и кодове за тях на пострадалия и чрез интернет-банкиране да прехвърлят суми от тях без неговото съгласие. След като са получили исканата информация, обвиняемите направили опит да извършат банков превод, но не успели, след което му отнели противозаконно всичко което притежавал.

Пострадалият е бил захвърлен и е успял да се добере до автомобила си и с него се е придвижил до град Бургас, където е подал жалба.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви