Tракийското светилище Бегликташ бе отличено в Годишните награди в туризма, организирани от Министерство на туризма. Призът получи лично кметът на морската община д-р Димитър Германов.

На официална церемония в София Приморско бе наградено след успеха му в онлайн гласуването, където Бегликташ успя да се пребори с конкуренция от 24 забележителности в цяла България. Скалният феномен се състезава и спечели в категория „Туристическа атракция/ обект за 2017.

Престижната награда бе връчена на кмета Германов, който заяви: „България е прекрасна държава, с уникална природа и богата история. От нас се иска малко, да покажем всичко това пред света, да направим достъпна средата и да го съхраним за поколенията след нас. Това е логиката, по която ние работим в Приморско и мисля, че има успех. До преди години Приморско беше само един прекрасен летен курорт със страхотни плажове, чисто море и уникална природа. Днес Приморско вече е исторически център, където жителите и гостите могат да видят следите на древната тракийска цивилизация.Показваме ги с новия музей, с тракийското светилище Бегликташ, крепостта Ранули, златното съкровище, което беше открито в местността „Силихляр“. Предполагам, че всеки един, който е посетил Бегликташ и е отворил сетивата си, е усетил невероятната енергия, която излъчва, защото древните траки са знаели къде и как да направят светилище – там, където има енергийно излъчване. Искам да благодаря на Министерство на туризма и лично на премиера Борисов, който отделя специално внимание за такъв тип обекти, които са от особено значение. Благодаря и на хората, които гласуваха, защото техните гласове са един вид награда за нас и признание за това, че работим по правилния начин.“

В заключение Германов призова тези, които не са посетили Бегликташ, да го направят, защото мястото е наистина неповторимо.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × three =